גבינה במעטפה • מתכון חלומי ליום מתוק

אפרת ליבפרוינד No Comments on גבינה במעטפה • מתכון חלומי ליום מתוק
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

לפתיחת השבוע בטעם מתוק אנו מגישים מתכון מעטפות גבינה חלומיות (כ- 15 מאפים בינוניים) עם מתכון חזק של השף-קונדיטור אפרת ליבפרוינד

לבצק שמרים:

150 גרם מזולה רכה לאפייה בטעם חמאה
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס חלב או מים
3 ביצים
500 גרם קמח
1/2 כפית מחוקה מלח
25 גרם שמרים טריים
3 כפות מים

למילוי:

1 חפיסה גבינת 'טוב טעם'
1 מכל גבינה לבנה 5% שומן (250 גרם)
5 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל איכותית
2 חלמונים

להברשה:

2 ביצים
4 כפות שמנת מתוקה
1 כף שמן
1 כף סוכר

הכנת הבצק: בקערת המיקסר מפוררים את השמרים הטריים. מוסיפים את המים והסוכר ומניחים לתסוס כ- 10 דקות. מוסיפים את המזולה ואת שאר החומרים ולשים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך. אם מתקבל בצק דביק מדי אפשר להוסיף עוד מעט קמח. מניחים לתפיחה שעה במקום חמים.
הכנת המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים.

הכנת המעטפות: מרדדים את הבצק לעלה דק על משטח מקומח. חותכים את העלה לריבועים שמידותיהם כ- 12על 12 ס"מ. מניחים תלולית קטנה מן המלית במרכזו של כל ריבוע. אוספים את קצוות הריבוע ומהדקים היטב.
מערבבים את חומרי ההברשה. מברישים את המעטפות ואופים אותן כ- 35 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. 10 דקות לפני תום האפייה מברישים שנית את המעטפות בתערובת הביצים והשמנת. מקררים מעט ובוזקים אבקת סוכר.

אוי, כמה בתיאבון יהיה לכם—



0 תגובות